Berekeningen en advies

Adviesburo CK2 is een vakkundig adviesbureau dat onder andere constructieberekeningen voor nieuwbouwprojecten, renovaties en verbouwingen maakt. Vanuit onze rol als bouwkundig constructeur zorgen wij voor de veiligheid van bouwwerken en de toetsing van bouwkundige draagconstructies.

Verhoog de kwaliteit van uw bouwwerk

Een constructieberekening is vaak nodig voor het verkrijgen van een bouwvergunning, verhoogt de kwaliteit van uw bouwwerk en maakt de communicatie met de aannemer eenvoudiger. Woningen en andere gebouwen en bouwwerken dienen namelijk aan bepaalde veiligheidseisen te voldoen. Met een constructieberekening kan worden aangetoond dat voorgenomen bouwplannen voldoen aan de wettelijk voorgeschreven eisen inzake sterkte, stabiliteit en stijfheid. Onze constructeurs kunnen op basis van een berekening aantonen welke materialen sterk genoeg zijn en advies uitbrengen over de constructieve veiligheid van bouwprojecten.

De constructeur berekent onder andere de diktes van dragende wanden, vloeren, balken en de fundering. Alle bevindingen worden vastgelegd in rapportages welke als basis dienen bij de advisering van onze opdrachtgevers. In een rapportage worden de constructieve uitgangspunten vastgesteld, zoals de belastingen, materialen en de stabiliteit. Dit is in belang van de opdrachtgever, de gemeente, kopers van woningen of gebouwen, de verzekering of hypotheekverstrekkers. Tevens heeft een aannemer deze rapportages nodig om leveranciers te voorzien van informatie.

De rol van hoofdconstructeur

In veel gevallen is Adviesburo CK2 niet alleen het bureau dat een constructieadvies en/of detailengineering verzorgt, maar ook het bureau dat de functie van hoofdconstructeur van een bouwproject op zich neemt. De rol van een hoofdconstructeur is in hoge mate bepalend voor de voortgang en het resultaat van een bouwproject. Dat betekent dat wij gedurende het bouwproces de samenhang van de verschillende constructie onderdelen controleren en de kwaliteit van de constructie bewaken. Daarbij onderhouden wij contacten met zowel de opdrachtgever, de architect alsook werkvoorbereiding van de uitvoerende partij.

Uitgelichte projecten

Projecten waar we trots op zijn

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel naar 0497 – 381218 of stuur een e-mail naar info@adviesburoCK2.com.